Onze kinderen gaan heel graag naar Sportstuif. Veel verschillende activiteiten. En in de vakanties leuke uitjes. Er is altijd iets te doen.

Michelle Michelle
5 /5
bij Google reviews

Diamanten roof, activiteiten voorbereiden en lekker spelen! week 22

Diamanten roof, activiteiten voorbereiden en gewoon lekker spelen! 

Dinsdag 28 mei

Op dinsdag hadden we 9 kindjes op de BSO. Er waren een aantal kinderen die een proefmiddag kwamen doen om een dagje mee te kijken bij Sportstuif. Waar we de meeste kindjes van de school ophaalden, waren er drie kinderen die gebracht werden naar de BSO. Zo konden we de ouders een rondleiding geven op onze mooie locatie en konden we het hebben over de structuur en de regeltjes die we hanteren op de BSO. Na de rondleiding aten we met z’n allen een bordje fruit, die rijkelijk gevuld was met komkommer, appel, paprika, banaan en wortels. Na het fruit eten zijn we lekker naar buiten gegaan. We begonnen buiten met een tikspelletje. Er stond een hoge spanning op het spel want we speelde stopcontact tikkertje. Werd je getikt, dan moest je met je armen in je zij staan. Een ander kindje kon je bevrijden door met zijn armen in het stopcontact te gaan. Hierna mocht je weer meedoen en zo snel mogelijk weer wegrennen voor de tikker! Na dit spel zijn we doorgegaan met diamantenroof. In het midden van het veld waren allemaal materialen neergelegd als diamanten. Er was een bewaker van de diamanten die een noodle vast had en daarmee alle kindjes mocht tikken die diamanten gingen stelen. Wanneer je getikt was, moest je de gestolen diamant weer terug leggen in het vak en het opnieuw proberen. Nadat alle diamanten waren gestolen keken we wie de beste dief was en de meeste diamanten had gestolen. De winnaar werd de volgende bewaker van de diamanten. Als laatste deden we een reactiespelletje. De kinderen stonden in een cirkel met tussen elk kind een hoepel. Twee kinderen stonden om de groep heen en moesten rondjes om de groep heen rennen. Midden in de cirkel van de kinderen stond één pion. Het moment dat er door de begeleider ‘PION’ werd geroepen moesten de kinderen zo snel mogelijk door de hoepel heen om de pion te pakken. De winnaar mocht in de kring gaan zitten en een ander kind uitkiezen die moest gaan rennen. Na deze leuke maar intensieve spelletjes hebben de kinderen vrijgespeeld. Het was een geslaagde dag!

     

Woensdag 29 mei

Gedurende de woensdag zijn we weer druk bezig geweest met de planning voor de komende tijd. Zo hebben we spellen uitgewerkt voor de ‘Minute to Win It!’ activiteit van komende woensdag. Hiervoor hebben we nog een aantal plekjes over, dus meld je vooral aan als je nog kan! Deze zal op 5 juni zijn van 15.00u tot 16.00u! Verder zijn we ook druk bezig geweest met het plannen van een open dag! Zo zijn jullie allemaal van harte welkom om te kijken hoe de locatie van Sportstuif Uden FC eruitziet en wat we allemaal doen. In de loop van deze week zullen we bekend gaan maken wanneer dit is, dus houdt onze socials hiervoor goed in de gaten!  We zullen hier allemaal leuke activiteiten organiseren zodat we mensen een beeld kunnen geven hoe breed ons aanbod binnen Sportstuif kan zijn!

Donderdag 30 mei

Op donderdag hadden we 5 kindjes op de BSO die we allemaal opgehaald hebben met onze mooie blauwe auto. In de auto onderweg naar de BSO begonnen de verhaaltjes al over wat er op school was gebeurd en wat ze allemaal hadden gedaan. Op de BSO mochten de kinderen eerst nog even vrij spelen voordat we fruit gingen eten. Zo waren we druk met voetbal, kleuren en het spelen met de autootjes. Hierna zijn we aan tafel gaan zitten om fruit te eten. Dit natuurlijk niet zonder eerst onze handjes te wassen. Na het fruit eten gingen we weer naar buiten voor de activiteiten. We hadden weer drie hele leuke activiteiten klaar staan voor de kinderen. We begonnen met noodle tikkertje. De kinderen werden in tweetallen verdeelt, waarvan er eentje de noodle kreeg. In het begin was het de opdracht om je maatje op een bepaald lichaamsdeel te raken. Denk hiebij aan de heupen, tenen, knieën of de schouders. Later deden we dit ook maar dan mocht het andere kindje proberen weg te rennen voor de tikker. Dit zorgde voor veel plezier en ook voor een paar leuke beelden natuurlijk! Hierna zijn we doorgegaan met hoepelpong. We hadden de hoepels in een piramide gelegd. De kinderen werden in twee teams verdeelt. Om de beurt mochten de kinderen een bal gooien. Belandde deze in de hoepel, dan werd de hoepel weggehaald. Welk team als eerste alle hoepels had weggespeeld had gewonnen. De laatste activiteit die we hadden was curling. Om de penaltystip op het voetbalveld hadden we cirkels met pionnen gemaakt. Hierbij had elke cirkel zijn eigen waarde. De middelste had 5 punten en zo verder tot 2 punten. Om de beurt mochten de kinderen hun balletje rollen en werden de aantallen aan het einde bij elkaar opgeteld. We speelden de ‘best of five’ rondes. Wat zeer spannend was aangezien we een 2-2 gelijke stand hadden na vier rondes! Na deze spellen mochten de kinderen nog lekker vrij spelen tot ze werden opgehaald van de BSO.

     



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches